Dressoir Mango Hout

Dressoir mangohout

Ben jij op zoek naar een kast met een opvallend uiterlijk en een bijzondere look? Hou je van de warme uitstraling van hout? Dan is een dressoir van mango hout een hele goede keus voor jou! Ventura Design biedt een grote keus aan dressoirs die gemaakt zijn van dit type hout. Wat dacht je van een dressoir van mango hout in zwart? Is de maat van groot belang? Bij ons vind je een dressoir van mangohout 120 cm breed, een dressoir mangohout 160 cm breed en nog veel meer afmetingen.

Jouw prachtige nieuwe dressoir bestel je snel en eenvoudig in onze webshop!

Wat is mangohout?

Mangohout is een type hardhout dat afkomstig is van de mangoboom. Dat is een fruitboom die behoort tot dezelfde familie als de cashewboom en sumakstruik. De mangoboom groeit oorspronkelijk in Zuidoost Azië, maar het wordt nu ook in andere regio’s geplant voor het fruit en het hout. Mangohout is sterk, duurzaam en mooi. Daarom wordt het veel toegepast in meubels en vloeren.

Wat maakt een dressoir van mangohout bijzonder?

Mangohout staat bekend om de mooie goudbruine kleur met donkere strepen. Daarnaast heeft het hout zeer kenmerkende nerven of vlammen. Dit is de reden waarom mangohout veel gebruikt wordt om mooie meubels te maken, zoals tafels, stoelen en kasten. Een ander voordeel van het hout is dat het makkelijk te bewerken is. Een dressoir van mangohout is daarom vaak voorzien van sierlijk snijwerk. Hierdoor krijgt de dressoir nog meer sfeer en een uniek uiterlijk.  

Een dressoir van mangohout heeft vaak de natuurlijke kleur van het hout, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een dressoir van mangohout in zwart.

Bij welke interieur stijl past mangohout?

Mangohout heeft een warme en sfeervolle, maar ook stevige en solide uitstraling. Hierdoor is het erg populair in moderne interieurs. Zo wordt het hout vaak toegepast in meubels die een industriële stijl hebben. Een dressoir van mango hout past echter ook heel goed als een eyecatcher in een verder strak gestileerde woning. Stel je eens voor: Een mooie dressoir van mango hout in zwart tegen een strakke witte muur, dat staat toch prachtig?

De voordelen

  • Mangohout is een goede optie voor meubels, omdat het duurzaam is, bestand tegen water, kleurrijk, zacht en gemakkelijk om mee te werken. Het hout is betaalbaar, heeft een uniek nerfpatroon en brengt warmte in interieurs. Om de kleur te veranderen kun je het hout behandelen met olie.
  • Mangohout wordt gecategoriseerd als hardhout vanwege de dichtheid. Dit betekent dat het een sterk en duurzaam hout is, waardoor het perfect is voor meubels. Door de dichtheid van het hout slijt het niet gemakkelijk en kan het zijn hoge glans vele jaren behouden.
  • Mangohout veroudert uitzonderlijk goed. Veel natuurlijke houtsoorten worden met de tijd donkerder, maar mangohout neemt langzaam een diepere kleur aan en wordt mooier naarmate het ouder wordt. Bewerkt mangohout is goudbruin van kleur. De mooie vlammen van het mangohout verspreiden zich consistent over het hele oppervlak. Deze onregelmatige lijnen en donkere vlekken vormen de bekende nerf van mangohout. De prachtige nerven maken dit type hout uniek.
  • Met een dressoir van mango hout haal je hierdoor een sfeervol en uniek meubel in huis!

Dressoir mangohout 120 cm, dressoir mangohout 160 cm en andere formaten

In ons assortiment kun je dressoirs van verschillende formaten bestellen. Ben jij op zoek naar een dressoir van mangohout in 120 cm breed of een dressoir van mangohout in 160 cm breed? Wij bieden je dan verschillende opties aan. Je kunt echter ook dressoirs bestellen van andere breedtematen. In ons filtermenu kun je de gewenste breedte, diepte en hoogte aangeven. Je krijgt dan een selectie van alle dressoirs in de gewenste maten.

Dressoir mango hout zwart en meer bij Ventura Design

Een dressoir van mango hout; ben je daarnaar op zoek? Bestel deze dan bij Ventura Design! Zoals je ziet bieden wij veel verschillende opties aan. Je kunt kiezen voor een dressoir in de oorspronkelijke mooie warme bruine kleur van het hout, maar bijvoorbeeld ook voor een dressoir van mango hout in zwart.

Neem rustig de tijd om alle mogelijke opties te bekijken. Heb je vragen over één van onze meubels of over ons? Neem dan contact met ons op, onze klantenservice zit voor je klaar!