Buffet- & vitrinekasten

Wil je jouw keukenmaterialen, glas en servies handig op kunnen bergen zodat je het altijd in handbereik hebt? Of ben je op zoek naar een mooie glazen kast om items in te kunnen plaatsen die je mooi vindt? Hiervoor worden een buffet- en vitrinekast voor gebruikt.

Ventura Design biedt je een ruime collectie buffet- en vitrinekasten. Ook kun je bij ons terecht voor mooie wijnkasten. Ideaal voor het goed opbergen van jouw favoriete dranken, glazen en benodigdheden. Heb je een kast naar wens gevonden? Bestel deze dan nu in onze webshop!

Wat is een buffetkast?

Een buffetkast is een kast die meestal in de keuken of de eetkamer geplaatst wordt. Deze kasten worden dan ook gebruikt voor het opbergen van spullen die je voor het koken en voor het eten nodig hebt. Je kunt daarbij denken aan servies, glaswerk, bestek, tafelkleed, kaarsen etc. Dit type kast bestaat altijd uit twee delen. De bovenzijde heeft een open deel (soms voorzien van glas), waar glazen en mooi servies in geplaatst worden. De bovenkant is minder diep waardoor dit deel van de kast als een soort tafel dient. Aan de onderkant zitten lades en/of kasten waar andere keukenspullen bewaard kunnen worden.

Wat is een vitrinekast?

Een vitrinekast is een kast met glazen deuren waar bezittingen in getoond en bewaard kunnen worden. Je kunt er kostbare vazen, glaswerk, accessoires en boeken in plaatsen die je mooi vindt om tentoon te stellen. Dit soort kasten zijn erg handig omdat je steeds van stijl kunt veranderen. Vitrinekasten kun je als een soort opbergkasten zien, maar dan vooral om bij te dragen aan de stijl van het interieur. De voornaamste functie van de kast is het tonen van bepaalde items, in de kast staan deze veilig en ze blijven vrij van stof.

Het verschil tussen buffet- en vitrinekasten

Het verschil tussen buffet- en vitrinekasten is de functie: Buffetkasten zijn bedoeld voor het opbergen van keukenbenodigdheden en gebruiksvoorwerpen zoals servies, glazen, maar ook keukendoeken en andere materialen die je in de keuken nodig hebt. Dit type kast bestaat uit twee delen; een open deel waar glazen en servies in bewaard en getoond kunnen worden, en een gesloten deel voor het opbergen van andere materialen.

Vitrinekasten zijn ontworpen voor items die vooral bedoeld zijn voor de sier. Ze dragen bij aan de sfeer en stijl van het huis. Je kunt dan denken aan kunstvoorwerpen, decoratieve accessoires en hobby items. Om dit te tonen is de kast grotendeels van glas gemaakt.

Hoe deel je de kasten het beste in?

De indeling van een buffet- en vitrinekast kun je het beste laten afhangen van de functie. Heeft jouw kast vooral een esthetische waarde? Zoek dan naar de mooiste manier om jouw accessoires, verzameling of andere mooie items goed op te stellen. Het beste kun je een mix van spullen bij elkaar zetten of op kleur selecteren. Plaats niet teveel in de kast, dit kan al snel rommelig ogen.

De indeling van buffetkasten spreekt voor zich: Aan de bovenzijde kun je glazen en mooi servies bewaren zodat je er snel bij kunt. Aan de onderkant plaats je materialen die nodig zijn voor het koken en eten, en die je het liefst uit het zicht wilt bewaren. Pannen, keukengerei, tafelkleed en servetten, kaarsen; noem maar op, je kunt er van alles kwijt.

Kasten van verschillende soorten materialen

Onze kasten zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal en glas. Hierdoor passen ze heel goed bij verschillende moderne interieurstijlen. Het gebruik van hout, glas en metaal zorgt ervoor dat deze kasten erg goed passen bij de industriële stijl, maar ook voor een landelijke of moderne inrichting hebben wij een geschikte buffetkast in huis. Voor de kasten zijn verschillende houtsoorten gebruikt waardoor ze een heel eigen uitstraling hebben. Veel van onze meubels zijn van massief hout gemaakt, dit komt de sfeer en duurzaamheid enorm ten goede. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor massief acacia, mango of sheesham hout.

Bestel jouw buffet- en vitrinekast bij Ventura Design

Ben je op zoek naar een mooie vitrinekast om je kostbare spullen mooi in uit te kunnen stallen? Of wil je al jouw keukenmaterialen handig kunnen opbergen? Bestel dan hier een mooie kast die geheel aan jouw wensen voldoet. Je kunt de keus voor de kast het beste laten afhangen van drie zaken: Je smaak, de spullen die opgeborgen moeten worden en de ruimte die je beschikbaar hebt voor de kast.

Heb je een geschikte kast gevonden? Bestel deze dan eenvoudig en snel in onze webshop, dan bezorgen wij de kast zo spoedig mogelijk bij je thuis! Heb je vragen over ons of over onze meubels? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag.