Open kasten

Ben jij op zoek naar een mooie open kast? Ventura Design biedt een grote verscheidenheid open kasten aan van verschillende materialen en in vele interieurstijlen. Neem rustig een kijkje in ons grote assortiment en kies jouw kast naar wens uit! Misschien wil je dat jouw nieuwe open kast industrieel ontworpen is? In deze populaire stijl bieden we verschillende opties aan. Het kan natuurlijk ook dat je een strakke en moderne kast of juist een zeer praktisch model voor je woonkamer, keuken, badkamer of hobbykamer zoekt. Bij ons vind je geschikte kasten voor iedere kamer, wens en situatie.

Wat is een open kast?

Een open kast in het Engels heet een cupboard. De naam geeft aan waar het meubelstuk vroeger vooral voor gebruikt werd: Het opbergen van kopjes en schotels waar koffie of thee uit gedronken werd. Sindsdien veranderde het gebruik van open kasten langzaam van zijn oorspronkelijke betekenis: Het is nu een kast geworden die gebruikt wordt voor het uitstallen en opslaan van allerlei materialen. Je kunt dan denken aan servies, maar ook aan boodschappen, levensmiddelen, boeken, kunst, elpees, schoonmaakmiddelen, etc. De functie van de open kast bepaalt wat voor spullen erin gezet worden. De open kasten van vroeger waren meestal voorzien van één tot drie displaylagen. Vaak hadden ze ook één of meerdere lades. Tegenwoordig bestaan er vele soorten kasten die geheel open zijn voor maximale functionaliteit of uit esthetische waarde.

Voor welke kamers zijn open kasten bedoeld?

Een open kast is geschikt voor verschillende functies, daarom kunnen ze in meerdere kamers en vertrekken gebruikt worden. Voor de woonkamer kan de kast gebruikt worden voor het uitstallen van kunst, elpees, planten of andere mooie accessoires. Wij hebben prachtige en stijlvolle open kasten in ons assortiment die op zichzelf al een sfeervolle aanwinst zijn voor jouw woonkamer. Open kasten zijn echter niet alleen bedoeld voor hun mooie design, ze kunnen namelijk ook zeer functioneel zijn. We hebben in huis een hoop spullen op te bergen, soms is het handig om deze materialen snel binnen handbereik te hebben. Een open kast is dan heel praktisch, omdat de kast heel overzichtelijk is door de open ruimte. Dit is handig voor bijvoorbeeld het uitstallen van levensmiddelen in de keuken, handdoeken in de badkamer of hobbymaterialen in de schuur of hobbykamer. Een andere vorm van een open kast is een roomdivider. Dit is een meubelstuk dat bedoeld is om van één bepaalde ruimte twee afzonderlijke ruimtes te creëren. Veel mensen gebruiken zo’n divider als ze een grote woonkamer willen opdelen. Je kunt dan bijvoorbeeld een zitruimte en eetruimte creëren, of een slaapruimte en woonruimte.

De voordelen van een open kast

Open kasten hebben vele voordelen, het zijn daardoor zeer functionele en populaire meubels om in elke kamer te plaatsen. De voordelen van een open kast zijn: · De afwezigheid van lades en kastdeuren zorgt ervoor dat een open kast heel overzichtelijk is. Je kunt van een afstand zien waar iets zich bevindt. Je kunt het item bovendien heel eenvoudig pakken zonder een la of deur open te hoeven doen;

  • Open kasten zijn niet alleen praktisch en functioneel, er worden zeer mooie exemplaren aangeboden die een verrijking zijn van elke kamer;
  • De openheid zorgt ervoor dat de kast niet kolossaal oogt, hoe groot de kast ook is;
  • Bij Ventura Design kun je een open kast in verschillende formaten kopen;
  • Een open kast wordt in veel stijlen aangeboden, zoals bijvoorbeeld een open kast industrieel.

De verschillende varianten bij Ventura Design

Ventura Design biedt een groot assortiment open kasten aan in verschillende formaten en stijlen. Enkele populaire voorbeelden zijn:

Open kast industrieel

De industriële stijl is op dit moment erg populair. Industriële kasten zien we in steeds meer woonkamers terugkomen. In deze interieurstijl wordt gebruik gemaakt van een combinatie van natuurlijke en industriële materialen, zoals hout en metaal. Deze materialen worden optimaal gebruikt om een stoere open kast industrieel te creëren.

Moderne open kasten

Hou je meer van een strakke en moderne kast? Door gebruik te maken van slanke lijnen worden prachtig vormgegeven moderne kasten ontworpen, je vindt ze in ons assortiment.

Open kasten voor de keuken

Een open kast is ideaal voor gebruik in de keuken. Natuurlijk kun je op de klassieke manier gebruik maken van de kast door er servies in te zetten, maar de kasten zijn ook erg handig om levensmiddelen en kookgerei in te zetten. Onze slim line kasten zijn een mooi voorbeeld van stijlvolle functionaliteit. Ze kunnen in de keuken geplaatst worden, maar eigenlijk overal in huis.

Handdoekenkast voor de badkamer

Je kent het vast: Je staat onder de douche, maar je bent vergeten om een nieuwe handdoek aan het rekje te hangen. Nu moet je druipend van het water uit de douche stappen om een handdoek uit een kast te pakken. Erg onhandig en je hele badkamer is nat! Dit is zeer makkelijk op te lossen door een open kast in de badkamer te zetten, zoals een bamboe spa kast.

Roomdivider

We noemden hem al eerder: De roomdivider. Een roomdivider is een zeer praktische, maar ook stijlvolle, open kast die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Je kunt deze kast tegen een muur plaatsen, maar ook in een kamer om twee verschillende ruimtes te creëren. In ons assortiment kun je roomdividers vinden in meerdere stijlen en kleuren en gemaakt van verschillende materialen.

Een open kast kopen

Wil je een open kast kopen? Dan ben je bij Ventura Design aan het juiste adres! Wij bieden een uitgebreid assortiment open kasten in verschillende stijlen. Voor vrijwel elke ruimte in huis vind je bij ons een geschikte kast. Zo bieden wij stijlvolle opties voor de woonkamer, zoals bijvoorbeeld een open kast industrieel. Voor de woonkamer zijn ook roomdividers zeer praktisch, hier hebben een groot assortiment van in vele stijlen. Open kasten zijn ook erg handig voor de keuken, badkamer en andere woonruimtes. Maak gebruik van de optimale combinatie van functionaliteit en stijl. Bestel jouw open kast in onze webshop! Heb je vragen over ons of over één of meerdere van onze producten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!