Wandlampen

Wandlampen brengen je interieur tot leven, ze zorgen voor functioneel licht en ze verrijken de sfeer van de kamer met hun decoratieve uitstraling. Ventura Design bied je een mooie collectie wandlampen voor binnen. De sfeer van de wandlamp wordt voor een groot deel bepaald door het moderne design. Een moderne wandlamp sluit goed aan bij verschillende woonstijlen.

Bestel jouw nieuwe wandlamp nu in onze webshop, en profiteer van al onze voordelen!

Sfeer wandlamp: Het creëren van de juiste ambiance

Om de juiste ambiance in je woning te creëren heb je een samenspel nodig van verschillende elementen. De indeling van de meubels moet kloppen, alle interieuronderdelen moeten goed op elkaar aansluiten en het gebruik van materialen en kleuren is heel belangrijk. Toch lukt het niet altijd om die ambiance te krijgen die je voor ogen hebt. Dit komt vaak omdat vergeten wordt hoe belangrijk licht is in een ruimte. Het gaat dan om hoe zonlicht de kamer binnenvalt, maar ook om het gebruik van lampen. Een sfeer wandlamp doet vaak wonderen om precies de setting te creëren die jij zoekt. Even de schakelaar omzetten en de juiste ambiance is bereikt.

Wandlampen geschikt voor binnen

In onze webshop vind je wandlampen voor binnen. Ze zijn geschikt voor gebruik in het hele huis. Een moderne wandlamp in de woonkamer staat erg sfeervol en is heel functioneel, bijvoorbeeld om achter de bank op de muur te plaatsen. Door de lamp aan te zetten creëer je een gezellige sfeer, daarnaast is het erg handig om voldoende licht te hebben, zoals voor het lezen van een boek.

Wandlampen voor binnen kunnen ook heel goed in de slaapkamer gebruikt worden. Als je ’s nachts wakker wordt is het heel makkelijk als je een lamp in je nabijheid hebt om even aan te zetten. Een lamp op een nachtkastje neemt vaak veel ruimte in beslag, een sfeer wandlamp aan de muur is dan een perfecte oplossing. Het brengt sfeer en functionaliteit naar je slaapkamer.

De wandlampen voor binnen zijn geschikt voor de woonkamer, keuken, slaapkamer, logeerkamer en hobbykamer.

Installeren wandlampen

Het installeren van wandlampen is niet heel moeilijk. Als eerste is het belangrijk om de stroom uit te schakelen van de groep waar je lamp installeert. Door middel van een spanningsmeter kun je nagaan of er geen stroom meer op de bedrading staat. Op de plek waar je de lamp wilt plaatsen moet een aansluiting aanwezig zijn met elektriciteitsdraden. Is dit het geval, dan verwijder je nu de bevestigingsbeugel van het armatuur. De beugel bevestig je aan de muur door middel van de schroeven en pluggen.

Hierna moeten de elektriciteitsdraden worden vastgemaakt. Gebruik een striptang om een stukje rubber van de metalen draden te verwijderen, ongeveer een halve centimeter. Maak gebruik van een kroonsteentje om de elektriciteitsdraden met de lamp te verbinden. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen, twee voor het blauwe en bruine draad en een in het midden voor het geel/groene draad (indien aanwezig). Steek de draden in de twee openingen en draai vast met een kleine schroevendraaier.

Nu kun je de armatuur weer bevestigen aan de beugel. Dit doe je door de kleine schroefjes aan te draaien aan de zijkant van de armatuur. Draai een lamp in de fitting en je moderne wandlamp is gereed voor gebruik.

Bestel jouw moderne wandlamp bij Ventura Design

Ben je op zoek naar een moderne wandlamp? Bestel dan een mooi exemplaar uit onze collectie wandlampen. Creëer jouw eigen sfeer met een wandlamp naar keuze. Onze lampen sluiten goed aan bij verschillende moderne interieurstijlen.

Heb je vragen over de wandlamp, over het bestelproces of over ons? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.