Wijnrekken

Hou je van wijn? Heb je daarom altijd wel een aantal flessen wijn in huis? Of ben je zo’n grote liefhebber dat je een echte verzameling in huis hebt? In beide gevallen is een mooi en goed wijnrek een geweldig item om in huis te hebben. Bij Ventura Design hebben we een prachtig assortiment wijnrekken. Ben je op zoek naar een wijnrek van hout, een wijnrek industrieel of een wijnrek in zwart? Wij bieden vele mogelijkheden, bestel jouw wijnrek snel en eenvoudig in onze webshop!

Wat is een wijnrek?

Een wijnrek is een meubel dat speciaal gemaakt is om wijnflessen in te bewaren. Voorheen waren het eenvoudige modellen die meestal van metaal gemaakt werden. Hier komt de benaming ‘rek’ vandaan. Tegenwoordig zijn wijnrekken in allerlei stijlen en modellen en van verschillende materialen verkrijgbaar. Meestal wordt een wijnrek staand geplaatst. Hierdoor worden de wijnflessen mooi overzichtelijk uitgestald. De wijnrekken van tegenwoordig zijn mooie en stijlvolle meubels om in jouw keuken of woonkamer te plaatsen, ze hebben echter ook een belangrijke functie. Als je een liefhebber bent van wijn, dan weet je dat het belangrijk is om de wijn goed te bewaren. Dat betekent dat de wijnfles liggend bewaard moet worden. Een goed wijnrek zorgt voor een liggende houding van de fles.

Wijnrek van hout en andere varianten

Wijnrekken worden in allerlei varianten gemaakt. Zo kun je bij ons terecht voor een wijnrek van hout, een wijnrek in zwart of een wijnrek industrieel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden. Kijk rustig rond in ons assortiment en kies het wijnrek uit dat het best bij jouw smaak en woonstijl past. Wijnrekken van hout zijn in vele stijlen te vinden; van rustiek omgebouwde wijnvaten tot een prachtige drankkast. Zoek je een wijnrek industrieel? Dan is een wijnrek van metaal of een combinatie met hout een hele goede keus. In de meeste gevallen wordt een wijnrek staand geplaatst, maar wij hebben ook enkele liggende opties als je dat mooier vindt.

De voordelen van een wijnrek

Een wijnrek is het perfecte meubel voor het opslaan van jouw favoriete wijn. Het heeft dan ook de volgende voordelen:

  • Het zorgt ervoor dat de wijn goed bewaard wordt zodat de geur, smaak en kleur van de wijn niet verandert;
  • Als een wijnfles liggend bewaard wordt, dan droogt de kurk niet uit. Een wijnrek met horizontale plaatsing (een wijnrek staand) zorgt hiervoor;
  • Een wijnrek is functioneel en bovendien een mooie eyecatcher voor in jouw keuken of woonkamer;
  • Bij Ventura Design kun je een wijnrek in vele varianten bestellen.

De beste plek voor een wijnrek

Dankzij de prachtige ontwerpen van de wijnrekken is het aanlokkelijk om deze op een plek te plaatsen waar het opvalt. Voor het optimaal bewaren van de wijn is het echter belangrijk dat het wijnrek geplaatst wordt op een donkere en koele plek. Plaats het rek dus nooit op een plek waar veel zon of warmte komt, zoals bijvoorbeeld vlak naast een fornuis. Daarnaast is het belangrijk dat de wijn niet veel last heeft van trillingen, zoals van een elektrisch apparaat of door vaak langs te lopen. Een rustige, donkere en koele plek in huis is het meest geschikt voor een wijnrek.

Wijnrek kopen bij Ventura Design

Wil je een wijnrek in zwart, een wijnrek van hout of een wijnrek industrieel kopen? Kijk dan eens rustig in ons assortiment prachtige en functionele wijnrekken. Ben je op zoek naar een simpel wijnrek voor enkele flessen of wil je een echte kast waar je al jouw favoriete wijnen in op kunt slaan? Ventura Design biedt mogelijkheden voor iedereen! Bestel jouw wijnrek in onze webshop en profiteer van al onze voordelen!