Salontafels

Ventura Design bied je een grote keus salontafels in verschillende stijlen, zodat ze goed bij jouw stoelen en andere meubels passen. Een salontafel is een praktische en stijlvolle aanvulling voor jouw woonkamer. Kies je voor een salontafel met opbergruimte, dan kun je er alles in kwijt wat je graag in de buurt wilt hebben. Ben je op zoek naar een specifieke look? Wij hebben vele moderne salontafels in ons assortiment die perfect aansluiten op jouw smaak en woonstijl! Kijk rustig rond en bestel jouw nieuwe salontafel in onze webshop!

Wat is een salontafel?

Een salontafel is een tafel die een centrale plek inneemt in de woonkamer. Meestal wordt de salontafel in het middelpunt geplaatst tussen de bank en eventuele fauteuil. Het is een lage tafel waar spullen op geplaatst kunnen worden, zoals kopjes koffie en thee, hapjes, boeken, afstandsbediening etc. Een salontafel is een lage tafel waar makkelijk overheen gekeken kan worden als je op een stoel of op de bank zit. Salontafels zijn praktische en functionele meubels, maar ze hebben ook een esthetische waarde. Je wilt natuurlijk wel dat de salontafel iets toevoegt aan jouw woonkamer. De tafels worden daarom in vele stijlen, vormen en van verschillende materialen gemaakt.

De voordelen van een salontafel

Een salontafel biedt vele voordelen. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Het is een zeer functioneel meubel, je kunt er van alles op kwijt dat je in de buurt wilt hebben als je op de bank of in je favoriete stoel zit;
  • Salontafels kunnen overal geplaatst worden, centraal in de woonkamer, maar ook als side-table naast de bank;
  • Je kunt een salontafel in vele maten, stijlen, materialen en vormen krijgen;
  • Sommige salontafels bieden opbergmogelijkheden;
  • Wil je wel de functionaliteit van een salontafel, maar behoud je graag de ruimtelijkheid in je woonkamer? Dan is een glazen salontafel een mooie oplossing;
  • Mooie plek voor accessoires zoals boeken, beeldjes en vazen;
  • Een mooie salontafel is een eyecatcher in de woonkamer;
  • Een zithoek zonder salontafel is sfeerloos en kaal.

Verschillende soorten salontafels

Salontafels zijn in vele soorten verkrijgbaar. Je zult daarom een keus moeten maken welke salontafel het best bij je past. Enkele keuzes die je moet maken zijn voor de stijl, de maat, de vorm en het materiaal. Wat materiaal betreft kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glazen salontafel, een tafel van hout, metaal of kunststof. Het materiaal is vaak ook zeer bepalend voor de stijl van de tafel. Zo heeft een glazen salontafel en een metalen of kunststof tafel een moderne uitstraling. Een houten salontafel is wat stoerder en landelijker. Welke maat salontafel je kiest is van groot belang. Je kunt veel kwijt op een grote salontafel, maar er moet wel voldoende ruimte zijn in de woonkamer om comfortabel te blijven wonen. Een grote salontafel kan snel te veel zijn, de maat moet echt in jouw woonkamer passen. Daarnaast zul je keuzes moeten maken wat de vorm betreft. Om de keus iets makkelijker te maken bespreken we enkele mogelijkheden uitgebreider:

Ronde salontafel

De klassieke vorm van een salontafel is rechthoekig. Hou je meer van natuurlijke en speelse vormen? Dan is een ronde salontafel een zeer goede keus. Deze zijn in vele stijlen en maten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld enkele kleine ronde salontafels naast elkaar plaatsen. Dit geeft een gezellig en sfeervol effect. Kleine ronde tafels zijn bovendien makkelijk op te pakken en te verplaatsen.

Salontafel zwart

Ben je op zoek naar een salontafel zwart? Een salontafel in zwart is een moderne en stijlvolle keus. Zwarte salontafels zorgen bovendien voor een rustig beeld in de woonkamer. Het zwarte oppervlak valt niet erg op, hierdoor houdt de tafel zijn functionaliteit en stijl, zonder te veel aandacht te vragen. Een salontafel zwart wordt vaak gecombineerd met mooie poten in brons, koper of metaalkleur.

Glazen salontafel

Een glazen salontafel is een prachtige optie voor jouw woonkamer! Een salontafel neemt vaak veel zicht en licht weg als je op de bank zit. De tafel neemt als het ware de ruimtelijkheid uit een kamer. Glas zorgt ervoor dat de ruimtelijkheid en het licht in de woonkamer wel blijft. Een moderne uitstraling, licht, ruimtelijkheid; alles komt samen in een glazen salontafel!

Salontafel wit

Wit is een populaire kleur voor mensen die van een moderne inrichting houden. Een salontafel in wit is daarom een geweldige aanvulling op jouw interieur. Zoek je een salontafel wit? Je kunt deze in vele stijlen en van verschillende materialen bestellen. Wat dacht je van een witte salontafel van marmer of een strakke vierkante salontafel wit van hout of kunststof met metaal?

Salontafel kopen bij Ventura Design

Wil je een mooie nieuwe salontafel kopen? Dan ben je bij Ventura Design aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment salontafels, in vele stijlen en van verschillende materialen gemaakt. Je zult zeker een salontafel bij ons vinden die aansluit bij jouw smaak en wens! Bestel jouw salontafel nu in onze webshop!