Ovale eettafels

Ovale eettafel

De eettafel is het hart van ieder huis. Aan de eettafel komt iedereen samen om de dag door te spreken, je dineert er uitgebreid met je gezin en doet er een spelletje in het weekend. Eettafels kun je in allerlei vormen, maten en kleuren krijgen, maar heb je weleens gedacht aan een ovale eettafel?

De meeste mensen kiezen voor een rechthoekige of ronde eettafel, maar de ovale eettafel is echt uniek. Wil je dus iets hebben in huis dat opvalt, dan kies je voor een ovale eettafel.

Waarom kiezen voor een ovale eettafel?

Naast het feit dat een ovale eettafel uniek is, zijn er natuurlijk nog meer redenen om te kiezen voor een eettafel ovaal. Een ovale eettafel komt minder vaak voor, dit maakt het een echte eyecatcher in jouw woning. Dit nodigt bezoek uit om aan de tafel te gaan zitten in plaats van op de bank.

Maar er zijn nog veel meer voordelen. Een eettafel ovaal heeft meer zitplekken dan een vierkante tafel, simpelweg omdat er meer oppervlakte is. Daarnaast heb je met een ovale eettafel ook niet het risico dat je je bezeert aan gemene hoeken. Omdat er minder oppervlakte is dan bij een vierkante of rechthoekige tafel, oogt een ovale eettafel heel compact.

Wat zijn de voordelen van een ovale eettafel?

Of je nu kiest voor een ovale eettafel 6 personen of 8 personen, er zijn enorm veel voordelen te noemen als het gaat om een eettafel ovaal. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Het oogt compacter

Net als met een ronde eettafel is het erg gezellig om met z’n allen aan een ovale eettafel te zitten. Mensen kunnen ervoor kiezen om rechts of links naast je te gaan zitten en je kan iedereen gemakkelijk in de ogen aankijken. Dit maakt het eten aan een ovale tafel knus en sfeervol. Daarnaast staat een ovale eettafel 6 personen ook nog eens erg mooi in je woning.

Het is gezelliger

De meeste mensen kiezen voor een ovale eettafel, omdat het veel gezelliger is dan een rechthoekige tafel. Aan een rechthoekige tafel heb je vaak alleen maar gesprekken met de persoon naast je of tegenover je. Aan een ovale eettafel is iedereen zichtbaar en kun je gemakkelijk met iedereen praten.

De ruimte lijkt groter

De ronde vorm geeft een ruimtelijk gevoel in huis. Een ovale eettafel geeft de optische illusie dat de omliggende ruimte groter is dan wanneer je een rechthoekige tafel zou hebben. Dit is dan ook gelijk de reden waarom veel mensen kiezen voor een ovale eettafel in een kleine ruimte.

Neemt minder ruimte dan een ronde tafel

Een ovale eettafel is verkrijgbaar in verschillende groottes, zoals een ovale eettafel zes personen of een ovale eettafel acht personen. Een groot voordeel van een ovale eettafel ten opzichte van een ronde tafel, is dat deze minder ruimte inneemt. Je kunt een ovale eettafel gemakkelijk plaatsen in een smalle, rechthoekige kamer.

Geen stootgevaar

Met een ovale tafel heb je niet langer het gevaar dat je je heup of been stoot, zoals je vast weleens gehad hebt bij een vierkante of rechthoekige tafel. Weg met de blauwe plekken!

Zwarte ovale eettafel

Een zwarte ovale eettafel is tegenwoordig een trendy item in de woon- of eetkamer. Een zwarte ovale eettafel past in verschillende interieuren, zoals in een klassiek of industrieel interieur. Combineer je de zwarte ovale eettafel met fluwelen stoelen? Dan past dit perfect in een chique woonstijl. Combineer je het echter met antraciet of cognac kleuren? Dan past dit perfect in een industriële woonstijl.

Ovale eettafel kopen bij Ventura Design

Ben je op zoek naar een mooie ovale eettafel? Dan ben je bij Ventura Design aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor stijlvol, modern en betaalbaar wonen. Je kunt jouw ovale eettafel eenvoudig bestellen in onze webshop? Doe je een bestelling boven de 500 euro, dan bezorgen we gratis. Heb je vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! We helpen je graag.