Terrashaarden

Ben je op zoek naar een echte sfeermaker voor in de tuin? Dan is een terrashaard een geweldig idee. Het haardvuur verlicht als de nacht begint en geeft daarnaast een heerlijke warmte af, waar je met je familie, gezin of vrienden van kunt genieten. Maar wat is een terrashaard nu precies? Voor welk materiaal kies je? En hoe werkt een terrashaard? Je kunt er hier alles over lezen.

Wat is een terrashaard?

Een terrashaard wordt ook wel een tuinkachel of tuinhaard genoemd. Het is als het ware een warmtebron voor buiten, op het terras. Met een terrashaard kun je het hele jaar door genieten van warmte en sfeer op je terras. Als de zomeravonden kouder beginnen te worden, maar je wilt toch lekker buiten blijven zitten, dan is een terrashaard de perfecte oplossing.

Welk materiaal terrashaard?

Een terrashaard is verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en materialen. Maar voor welk materiaal terrashaard kun je nu het beste kiezen? We leggen de verschillende opties aan je uit.

Gietijzeren terrashaard

Een gietijzeren terrashaard is een legering van ijzer, mangaan, koolstof en silicium. Deze combinatie wordt in een vorm gegoten om een permanent geheel te creëren. Gietijzer staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde en het feit dat het de warmte goed vast kan houden. Ook na het doven van het vuur kun je dus blijven genieten van een aangename warmte.

Terrashaard van cortenstaal

Net als gietijzer is cortenstaal ook een legering, maar dan een combinatie van koper, chroom, fosfor, silicium en nikkel. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit type staal een roestbruine kleur krijgt, wat het een unieke uitstraling geeft. Een terrashaard van cortenstaal is goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Omdat het staal al licht verroest is, zal het dan ook niet snel verder roesten.

Terrashaard van zwart staal

Ben je op zoek naar een stijlvolle verschijning, dan kies je voor een terrashaard gemaakt van zwart staal. Omdat deze terrashaard een diepe zwarte kleur heeft, pas het in vrijwel iedere tuin. Of je nu een moderne of een landelijke tuininrichting hebt, de terrashaard van zwart staal staat altijd goed.

Een nadeel van zwart staal is dat het iets meer onderhoud vergt. De zwarte lak zal naar verloop van tijd gaan vervagen. Je kunt hiervoor een speciale coating aanschaffen en de terrashaard hier jaarlijks mee behandelen.

Hoe functioneert een terrashaard?

Bij het kiezen van een terrashaard heb je de keuze tussen een terrashaard hout of gas. Wil je een op hout gestookte terrashaard of wil je een terrashaard met gas? Een terrashaard houtgestookt is goedkoper in de aanschaf, maar redelijk gelijk qua gebruik met gas. Het kan vrij prijzig zijn om gedroogd hout aan te schaffen voor een terrashaard. Een terrashaard op gas is een stuk duurder in de aanschaf en je dient de gasfles om te wisselen na 8-12 uur gebruik.

Terrashaard hout

Veel mensen hebben een nostalgisch gevoel bij een terrashaard hout. Gezellig met z’n allen om het knapperende haardvuur, onder het genot van een warme chocomelk en de warmte van het vuur. Een nadeel van een terrashaard gestookt op hout is dat je het vuur in de gaten moet blijven houden en ervoor moet zorgen dat het vuur blijft branden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je het hout uit laat branden. Water op het vuur gooien kan voor gevaarlijke situaties zorgen en veel stoom veroorzaken. Het is wel mogelijk om vuur te doven met zout of zand.

Het is dus wel wat werk om te kunnen genieten van een terrashaard hout. Daar tegenover staat dat je er ook wel wat voor terug krijgt, namelijk veel gezelligheid, warmte en het knisperende hout op de achtergrond.

Terrashaard gas

Ga je voor eenvoud? Dan kies je voor een terrashaard gestookt op gas. Een terrashaard met een gasfles is eenvoudig in gebruik; je hoeft geen moeite te doen om een vuur aan te maken, je hoeft alleen maar de regelknop van de gasfles om te draaien. Wil je voor een paar minuten de terrashaard aan hebben staan? Met een gasfles zet je je terrashaard zo weer uit, het enige wat je hoeft te doen is de gaskraan dichtdraaien.

Beste terrashaard bij Ventura Design

We hopen dat we je een goed idee hebben gegeven van de verschillende opties terrashaarden. Bij Ventura Design vind je de beste terrashaarden. Kijk rustig rond in ons ruime aanbod en kies de terrashaard die het beste bij jou past.

Via ons filtermenu kun je al jouw wensen aangeven, zoals bijvoorbeeld materiaal of kleur. Dit maakt het zoeken naar de beste terrashaard een stuk makkelijker.

Heb je de perfecte terrashaard gevonden? Bestel deze dan snel en eenvoudig in onze webshop! Wij zullen de terrashaard dan zo spoedig mogelijk bij je thuis bezorgen. Heb je vragen over ons of over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice.