Chaise Longues

Ben je op zoek naar een stijlvolle chaise longue? Ventura Design biedt een prachtige collectie chaise longues in verschillende stijlen en uitvoeringen. Een chaise longue bank is een luxe aanvulling op elke moderne woonkamer of slaapkamer.

Bestel jouw chaise longue snel en eenvoudig in onze webshop, wij bezorgen deze dan zo spoedig mogelijk bij jou thuis!

Wat is een chaise longue?

Chaise longue is de naam van een luxe meubelstuk dat comfort als doel heeft. De benaming betekent longe chair in het Engels, of te wel een lange stoel. Je kunt daarom chaise longues zien als stoelen met een lange zitting. Dit type zitmeubel is altijd voorzien van een rugleuning, deze kan tot halverwege lopen, of gedeeltelijk verlaagd zijn.

Een chaise longue bank is bedoeld om languit op te zitten, maar je kunt er ook zijdelings op liggen. De bank is altijd afzonderlijk geplaatst en zit nooit vast aan andere zitgedeeltes. Een bank met chaise longue is daarom eigenlijk een foutieve benaming, het zou een bank met longchair moeten zijn.

De geschiedenis van de chaise longue

Chaise longues zijn in de 16de eeuw in Frankrijk voor het eerst ontwikkeld, vandaar dat ze hun Franse naam hebben behouden. De luxe meubelstukken werden door meubelmakers gemaakt voor rijke mensen om op te rusten, zonder dat ze naar de slaapkamer hoefden te gaan. Voor het maken van deze zitmeubels werden de zeldzaamste en duurste materialen gebruikt. In deze periode was de rococostijl de meest gebruikte stijl, je kunt deze stijl nu nog steeds terugzien bij klassiek vormgeven chaise longues.

In deze moderne tijd is de chaise longue nog steeds een populair artikel, het wordt vooral gezien als een luxe item die als aanvulling wordt gebruikt. De chaise longue bank wordt vaak geplaatst in woonkamers, een leeskamer of als extra aanvulling in een slaapkamer.

Waarom een chaise longue nemen?

Veel mensen kiezen voor een chaise longue vanwege de mooie uitstraling. Dit meubelstuk heeft echter ook belangrijke functionele waarden. Dit zijn enkele redenen om voor een chaise longue te kiezen:

Het visuele aspect

Dit type bank kan een kleine kamer groter laten lijken. Heb je maar weinig ruimte tot je beschikking, maar wil je wel een comfortabele stoel of bank? Een chaise longue heeft geen hoge en doorlopende rugleuning. Dit scheelt veel ruimte, ook visueel. De bank heeft veel minder impact op de ruimte dan een grote zitbank. Dat komt omdat ze lager bij de grond liggen dan een gewone bank en ze zijn voorzien van een lage leuning die afloopt.

Veelzijdigheid

Het passen van een grote bank in een bepaalde ruimte werkt soms gewoon niet. Hierdoor kan het een puzzel worden om het juiste meubilair te vinden. Met een chaise longue zorg je voor luxe stijl en je kunt er op verschillende manieren gebruik van maken, zittend of relaxend.

Meerdere chaise longues voor een stijlvolle zitruimte

Wil je een stijlvolle en gezellige zitruimte creëren? Plaats dan twee chaise longues midden in de kamer tegenover elkaar. Hierdoor ontstaat een gezellige plek voor twee personen om te ontspannen in stijl.

De vormgeving

Heb je een woonkamer met veel rechte lijnen? Een klassiek vormgeven chaise longue kan dan een welkome aanvulling zijn om de eentonigheid te onderbreken. Met de bank zorg je voor een heerlijke plek om te ontspannen en rusten, de mooi vormgegeven bank zorgt bovendien voor een ware eyecatcher waar je gasten niet over uitgepraat zullen raken.

Een chaise longue bestellen

Wil je een chaise longue bestellen? Wij bieden een prachtige collectie chaise longues aan. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, kleuren en stofferingen. Hou je van de mooie rondingen van de chaise longue? Dan raden wij je de klassiek moderne stijl aan! Wij bieden echter ook enkele prachtige opties aan die strak vormgegeven zijn.

Een chaise longue is een op zichzelf staand luxe zitmeubel. Ben je op zoek naar een bank met chaise longue? Dit wordt een zitbank met longchair genoemd. Natuurlijk bieden wij ook een bank met chaise longue aan, je vindt deze onder het kopje hoekbanken.

Heb je een chaise longue naar wens gevonden? Bestel deze dan snel en profiteer van alle voordelen van Ventura Design!