Hoekbank links

Ben jij op zoek naar een mooie hoekbank links? Maak dan een keus uit het ruime assortiment van Ventura Design! Wij bieden prachtige opties met verschillende stijlen, kleuren en materialen. Ze hebben allen één ding gemeen: Het heerlijke lange lounge gedeelte zit bij deze hoekbanken links als je er recht voor staat.

Een hoekbank kun je zien als een normale zitbank waar een chaise-longue of longchair aan vast zit. Het is de ideale combinatie van een loungebank en reguliere bank. Wil je lekker in een hoek van de bank kruipen met een goed boek? Rechtop zitten van spanning bij het kijken van een spannende film of voetbalwedstrijd? Of wil je even lekker languit op de bank liggen? Op een bank met longchair links kan het allemaal!  

Heb je een bank naar wens gevonden? Bestel deze dan snel en eenvoudig in onze webshop!

Waarom kiezen voor een hoekbank links?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een hoekbank links. De eerste reden is het ontwerp; deze vorm bank past optimaal in een woonkamer waar de bank in een linkerhoek van de kamer geplaatst wordt. Daarnaast heeft een bank met longchair links enkele aantrekkelijke voordelen:

  • Je kunt er met veel mensen tegelijk op zitten;
  • Het plaatsen van de bank in een hoek zorgt voor een gezellige en knusse sfeer;
  • Er kan op verschillende manieren gebruik gemaakt worden van een hoekbank;
  • Een hoekbank levert ruimtebesparing op, omdat de bank in een hoek van de kamer geplaatst wordt. Hierdoor is een hoekbank zeer geschikt voor een kleine kamer. Natuurlijk kun je dit type zitbank ook in een ruime woonkamer plaatsen.

Onderhoudstips voor hoekbank links

Hoe een hoekbank onderhouden moet worden hangt van de specifieke stof af waar de bank van gemaakt is. Wij geven je daarom onderhoudstips voor een hoekbank links aan de hand van de meest gebruikte meubelstoffen.

Fluweel

Heb je gemorst op een fluwelen bank? Ga dan snel te werk, zodat het middel niet diep in de stof dringt! Pak absorberend papier en leg dit onmiddellijk op de vlek, laat het enige tijd liggen totdat het keukenpapier niets meer opneemt. Daarna maak je gebruik van lauw water en groene zeep om de plek van de vlek zachtjes schoon te maken. Deze vezels mogen niet kapot gaan. Met een fluweelborstel kun je daarna de plek in één richting borstelen.

Kunstleder

Voor kunstleder moet je geen gebruik maken van reinigingsmiddelen en onderhoudsmiddelen die voor echt leer bedoeld zijn. Deze bevatten vetten om het echte leer soepel te houden. Kunstleder neemt dit vet echter niet op waardoor er een laag op de stof ontstaat.

Om kunstleder te onderhouden bestaan speciale sprays. Deze gebruik je één keer per maand om het kunstleder duurzaam te houden. Voor het reinigen van kunstleder gebruik je lauw water en een natuurlijk en zacht reinigingsmiddel zoals groene zeep.

Microvezel

Microvezel wordt steeds vaker gebruikt als stof voor meubels. Om de stof optimaal te onderhouden kun je het één keer per week stofzuigen en afnemen met een vochtige theedoek. Doe dit voorzichtig en met de pool mee. Sommige microvezel meubelbekleding kan in de wasmachine op een koud programma.

In welke ruimte is een hoekbank links handig?

Bij een bank met longchair links zit het lange zitgedeelte dus aan de linkerkant als je ervoor staat.  Het zou heel onhandig zijn wanneer dit uitstekende deel van de bank midden in de woonkamer geplaatst zou worden. Het lange deel moet daarom langs een zijmuur of raamgedeelte van de kamer lopen. Hoekbanken links moeten daarom in een linkerhoek van een kamer staan.

Het is een gemakkelijk ezelsbruggetje als je op zoek bent naar een hoekbank. Wil je de bank in een linkerhoek plaatsen, bekeken van voor de bank? Kies dan voor een hoekbank links. Komt de bank in een rechterhoek? Dan kies je voor een hoekbank rechts.

Het best kun je de keus af laten hangen van de ruimte die je beschikbaar hebt. Een bankstel neemt redelijk wat ruimte in beslag, zeker een 3-zits bank met een longchair. Bekijk de beschikbare ruimte goed voordat je een keus maakt. Wat is de beste plek voor de bank? Aan de hand van deze vraag kun je de meest geschikte hoek voor de bank bepalen en weet je of je een bank met longchair links of rechts nodig hebt.