Industriële TV-meubels

Een tv-meubel is een onmisbaar item in de woonkamer, iedereen heeft tenslotte een televisie. Ben je op zoek naar een nieuw exemplaar om jouw apparatuur mooi op te kunnen plaatsen? Dan is een industriële tv-meubel een hele goede keus.

Ventura Design biedt een ruime en zeer aantrekkelijke collectie industriële tv-meubels. Deze zijn allen gemaakt van duurzame en robuuste materialen om die echte industriële look te creëren. Heb je een tv-kast naar wens gevonden? Bestel deze dan snel en eenvoudig in onze webshop!

Waarom kiezen voor een industriële tv-meubel?

De industriële interieurstijl is de laatste jaren steeds populairder geworden. De stijl begon toen projectontwikkelaars oude fabriekspanden gingen ombouwen tot woningen. Daarbij werden sommige oude materialen intact gelaten om een bepaalde rauwe en stoere sfeer te creëren. Daarbij kun je denken aan een betonnen vloer, een wand van baksteen of een oude metalen trap.

De stijl kenmerkt zich door gebruik van ruwe materialen zoals hout, metaal en steen. Deze zie je ook terug in onze prachtige industriële tv-meubels. Veel mensen hebben tegenwoordig hun woning ingericht in deze populaire stijl. Een tv-meubel van ons zou daar geweldig bij aansluiten. De robuuste tv-kasten passen echter ook heel goed in andere moderne woonstijlen.

De looks van de tv-kasten vallen het meest op en is dan ook de hoofdzakelijke reden om voor dit type meubel te kiezen. Deze kasten hebben echter nog een ander groot voordeel: Ze zijn enorm duurzaam omdat ze van hele stevige materialen gemaakt zijn. De combinatie van massief hout en krachtig metaal zorgt voor een meubel dat tientallen jaren mee zal gaan.

Materialen en afwerkingen industriële tv-meubel

De belangrijkste materialen die worden gebruikt bij industriële tv-meubels zijn hout en metaal. Wij bieden echter heel veel keus. De verschillende opties worden gemaakt van verscheidene houtsoorten, zoals mangohout, grenen of eiken. Daarbij heb je ook de keuze voor zwart gelakt hout of blank hout. Voor de handvatten en het frame van de meubels wordt metaal gebruikt. In veel gevallen gaat het om grote grepen en staanders van flink formaat. Dit accentueert de industriële stijl op een mooie manier. Het metaal is in de meeste gevallen zwart gelakt, wat erg goed aansluit bij de kleur van het massief blanke hout.

Ben je op zoek naar een nieuwe tv-kast maar hou je meer van een subtielere stijl? Vlucht dan niet onmiddellijk voor de robuuste look, want binnen de industriële stijl kun je meerdere tv-meubels vinden die vrij strak en rustig vormgegeven zijn.  

Verschillende vormen industriële tv meubels

Onze tv-kasten in industriële stijl bieden wij in veel soorten en maten aan. Ben je op zoek naar een klein model waar je jouw tv zwevend aan de muur boven kunt hangen? Wij bieden prachtige opties aan waar je tv op kunt staan of boven kan hangen, voorzien van handige lades om spullen in op te bergen. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een waar industrieel statement door voor een groot tv-meubel te kiezen. Hier kun je makkelijk al je andere apparatuur in kwijt, je tv staat er prachtig op en je kunt van alles kwijt in alle vakken en lades. Veel van onze tv-kasten hebben een metalen onderstel waardoor het als het ware een zwevend of hangend tv-meubel wordt. Een zwevend of hangend tv-meubel heeft verschillende voordelen:

  • De optimale hoogte om tv te kijken wordt bereikt;
  • Het zorgt voor een ruimtelijk effect waardoor het kolossale van het meubel wat weggenomen wordt.
  • Het opvallende metalen frame draagt perfect bij aan de industriële stijl.
  • Handig om schoon te maken onder de kast.

Wat zet je op een tv-meubel?

Een tv-meubel heeft ook styling nodig om sfeervol te zijn. Alleen je tv erop plaatsen levert vaak een kale en kille bedoening op, hoe mooi je industriële kast ook is. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je er verschillende spullen op plaatsen, zoals:

  • Een plant in een mooie stenen pot (sluit goed aan bij de stijl)
  • Een grote kandelaar met kaarsen
  • Een tafellamp voor extra verlichting
  • Een mooie vaas die je regelmatig vult met bloemen, takken of droogbloemen

Kijk eens naar onze accessoires afdeling! Hier vind je mooie artikelen om op je nieuwe tv-meubel te plaatsen.

Duurzaamheid en kwaliteit bij Ventura Design

Ventura Design staat bekend om mooie moderne en stijlvolle meubels tegen een scherpe prijs. Bij ons ben je echter ook op het juiste adres voor meubels die duurzaam zijn en van hoge kwaliteit. Onze industriële tv-meubels zijn hiervan het bewijs. Een tv-kast die gemaakt is van massief hout en stevig metaal, daar zul je jarenlang plezier van hebben.

Heb je een industriële tv-meubel naar wens gevonden? Bestel deze dan in onze webshop. Bestellingen vanaf €500 bezorgen wij gratis bij je thuis. Heb je een vraag over een van de kasten of over Ventura Design? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!