Ronde eettafels

Ronde eettafel

De ideale eettafel kiezen, hoe doe je dat? Hoe maak je een keuze uit zoveel verschillende modellen, vormen en kleuren? Moet je een keuze maken voor een eettafel, dan dien je rekening te houden met een aantal dingen. Denk dan aan de vorm van de tafel, het aantal personen dat gebruik moet maken van de tafel, de beschikbare ruimte, het tafeltype en de functie van de tafel. Heb je weleens gedacht aan een ronde eettafel?

Wat zijn de voordelen van een ronde eettafel?

Een ronde eettafel heeft enorm veel voordelen ten opzichte van een standaard rechthoekige eettafel. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Gezellig tafelen

Of je nu kiest voor een ronde houten eettafel of een ronde zwarte eettafel, tafelen met familie en vrienden wordt direct een stuk gezelliger. Aan een ronde eettafel kun je namelijk iedereen in de ogen aankijken, wat direct zorgt voor meer sfeer en een knus gevoel. Natafelen tot in de late uurtjes gegarandeerd!

Geen scherpe hoeken

Een ronde eettafel voorkomt dat je ooit nog je knie of je heup stoot aan de tafel. Heb je kinderen, of ben je zelf een beetje onhandig? Dan is een ronde eettafel ideaal. Je hebt geen scherpe hoeken, dus niemand stoot zich meer aan de gemene hoeken van een vierkante of rechthoekige eettafel.

Natuurlijk interieur

Organische vormen (zoals een ronde eettafel) en natuurlijke materialen zorgen voor een fijne sfeer in huis. Een ronde houten eettafel is de perfecte basis voor een natuurlijk interieur. Daarnaast zorgt de organische vorm ervoor, dat de ronde houten eettafel er van alle kanten mooi uitziet.

Ideaal voor kleine ruimtes

Heb je een kleine woning of een kleine ruimte waarin je een tafel wilt plaatsen? Dan is een ronde eettafel de ideale oplossing. Een ronde tafel neemt minder plaats in beslag en je kunt er gemakkelijk omheen lopen. Aan een ronde eettafel 6 personen kun je gemakkelijk 6 stoelen kwijt, maar ook eentje extra mocht dit nodig zijn. Perfect dus als je onverwachts een extra eter krijgt.

Iedereen kan overal bij

Aan een ronde eettafel kan iedereen overal bij. Dat is ideaal wanneer je een spelletje doet of wanneer je gezellig aan het gourmetten bent.

Hoe groot moet een ronde eettafel zijn?

Bij het kiezen van een ronde eettafel is het belangrijk om de diameter te weten. De diameter van de tafel is weer afhankelijk van het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen zitten. Een ronde eettafel 4 personen heeft een diameter van 110 centimeter, een ronde eettafel 5 personen heeft een diameter van 120 centimeter en een ronde eettafel 6 personen heeft een diameter van 130 centimeter. Als je je aan deze afmetingen houdt, dan ben je ervan verzekerd dat iedereen comfortabel kan tafelen.

Extra tip: Hou ook rekening met de stoelen die je wilt gebruiken aan de tafel. Stoelen met een armleuning hebben logischerwijs meer ruimte nodig dan stoelen zonder armleuning.

Onderstel van een ronde eettafel

Naast de afmeting van de tafel is het ook belangrijk dat je kijkt naar het onderstel van de tafel. Omdat het niet fijn is om met je knieën tegen een tafelpoot aan te zitten, is het belangrijk dat je het onderstel afstemt op het aantal personen dat aan de tafel zit. Kies je voor een ronde eettafel met 4 poten, dan is deze ideaal voor 4 tot 8 personen, maar niet voor 5 of 7 personen. Een onderstel in het midden van de tafel geeft de meeste vrijheid als het gaat om het aantal stoelen.

Ronde zwarte eettafel

Een ronde zwarte eettafel is de laatste jaren echt een trend geworden. Net als de ronde houten eettafel past deze tafel in enorm veel verschillende woonstijlen. Heb je een chic interieur, dan is een ronde zwarte eettafel een prachtige aanvulling, helemaal als je deze combineert met fluwelen eetkamerstoelen. Heb je meer een industriële woonstijl? Dan is een ronde zwarte eettafel prima te combineren met cognac en antraciete items.

Ronde eettafel kopen bij Ventura Design

Ben je overtuigd geraakt van een ronde eettafel in jouw interieur? Wil je een ronde zwarte eettafel kopen of een ronde houten eettafel? Is een ronde eettafel 6 personen dé perfecte aanvulling op jouw keuken? Dan koop je deze uiteraard bij Ventura Design!

Al onze ronde eettafels zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar tegen scherpe prijzen. Als je betaalbaar en modern wilt wonen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Plaats je een bestelling boven de 500 euro, dan bezorgen wij jouw items gratis bij je thuis. Hou onze website goed in de gaten, want je kunt bij ons regelmatig profiteren van aantrekkelijke kortingen. Heb je vragen over ons bedrijf of over onze producten? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag op weg!