Oorfauteuils

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en tegelijkertijd zeer comfortabele stoel? Dan is een oorfauteuil een zeer goede keus! Je zou dit type stoel ook kunnen kennen onder de naam vleugelstoel. Ventura Design staat voor betaalbaar en modern wonen. Bij ons ben je dan ook aan het juiste adres voor hoogwaardige en scherp geprijsde oorfauteuils. Bestel jouw exemplaar naar keus snel en eenvoudig in onze webshop!            

Wat is een oorfauteuil?

Een oorfauteuil is een sofa met een zeer kenmerkend ontwerp. De klassieke lijnen zorgen voor een stijlvol en krachtig uiterlijk, hierdoor valt de stoel onmiddellijk op in een ruimte. De naam van de stoel komt af van de ‘oren’ aan de bovenkant en zijkant van het zitmeubel. Deze oortjes hebben een functie; ze bieden extra steun voor het hoofd en ze dempen geluid. Het resultaat is een warm en geborgen gevoel in de stoel.

Kenmerkende eigenschappen van de fauteuils zijn een hoge rugleuning, de zogenaamde oren en in de meeste gevallen ondersteunende armleuningen.

Is een oorfauteuil modern of klassiek?

Vaak wordt het ontwerp van een oorfauteuil klassiek gezien. Tegenwoordig past deze stoel echter perfect in een moderne omgeving. De ontwikkeling van het ontwerp en het gebruik van luxe en moderne stoffen zorgt ervoor dat een oorfauteuil tegenwoordig modern genoemd mag worden.

De stoel past daarom in veel verschillende woonstijlen. Het mixen van stijlen is juist erg populair tegenwoordig. Wij bieden bijvoorbeeld mooie klassiek ontworpen oorfauteuils aan die heel goed staan in een stoere omgeving, zoals een industrieel ingerichte woning. Bovendien kan een oorfauteuil in modern ontwerp juist weer heel goed staan in een landelijk of klassiek ingerichte woning.

Waarom wordt het ook wel een vleugelstoel genoemd?

Dit type stoel wordt ook wel een vleugelstoel genoemd. De naam komt af van de hoge leuningen die geheel het lichaam aan de zijkanten beschermen. Deze bescherming dient tegen kou en tocht dat van een raam of deur af kan komen. De leuningen kunnen ook beschermen tegen de warmte die van een kachel of haardvuur afkomt. Een andere benaming van de stoelen is dan ook kachelstoelen.

De vleugelstoel bestaat al heel lang, de eerste versie werd rond 1600 ontworpen, maar ze werden pas algemener rond 1750. De vormgeving van de stoel, en het feit dat het ontwerp al zo lang bestaat, zorgt ervoor dat een vleugelstoel of oorfauteuil als klassiek gezien wordt.

De klassieke vormging van de stoelen had vroeger een duidelijke functie. Tegenwoordig waarderen we de stijl van de stoel vooral uit esthetisch oogpunt. Een oorfauteuil is namelijk een prachtige stoel om te zien, een ware eyecatcher in jouw woonkamer!

Waarom kiezen voor een oorfauteuil?

Iedere woonkamer heeft een comfortabele stoel nodig! Een stoel waar je zo lekker in kunt zitten dat je er eigenlijk niet meer uit wilt komen. Zo’n stoel moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen: De stoel moet goed zitten, veel comfort bieden, een lange leuning hebben voor voldoende steun en je moet erin kunnen ‘verdwijnen’. Oorfauteuils of vleugelstoelen voldoen aan al deze eisen, zeker wanneer je kiest voor de luxe fauteuils van Ventura Design.

Van welke materialen worden deze fauteuils verkocht bij Ventura Design?

De fauteuils worden van verschillende materialen gemaakt. Het soort materiaal dat je kiest is voor een deel bepalend voor de stijl van de stoel. Wij bieden verschillende mogelijkheden voor stoffering aan, zoals leder, fluweel en polyester.

Heb je een klassiek of landelijk ingericht interieur? Dan zou je kunnen kiezen voor leer of fluweel, deze materialen passen erg goed bij deze woonstijlen. Zoek je een fauteuil voor een modern interieur? Dan is een stoel met textiel bekleding en moderne metalen poten de beste keus. Heb je een industrieel ingerichte woning? Daar past de stoere en natuurlijke look van leer erg goed bij!

Je kunt de oorfauteuils van verschillende materialen en in vele kleuren bij ons bestellen. Wil je selecteren op kleur of materiaal? Maak dan gebruik van het filtermenu op de pagina. Heb je een fauteuil naar wens gevonden? Bestel deze nu in onze webshop, wij bezorgen het dan zo snel mogelijk bij je thuis!