Schommelstoelen

Wie kent de schommelstoel niet? Een zitmeubel die veel mensen een nostalgisch gevoel bezorgt. Je zou daarom kunnen denken dat dit type stoelen ouderwets is, maar niets is minder waar. De schommelstoel is namelijk weer terug van weggeweest.

Ben je op zoek naar een luxe schommelstoel? Dan ben je bij Ventura Design aan het juiste adres, wij bieden een prachtige collectie aan! Ze zijn bekleed met zachte en luxe stoffen om ultiem te kunnen relaxen. Heb je een schommelstoel naar wens gevonden? Bestel deze dan snel en eenvoudig in onze webshop!

Is de schommelstoel voor binnen bedoeld?

Een oude man of vrouw die al schommelend zit buiten op de veranda voor het huis is het ultieme beeld van iemand een schommelstoel. Onze schommelstoelen zijn echter voor binnen gemaakt. Je kunt de schommelstoel binnen plaatsen waar je maar wilt; de slaapkamer, in de serre, maar de meeste mensen gebruiken de schommelstoel in de woonkamer. 

De reden waarom de schommelstoel binnen geplaatst moet worden is vanwege de stoffering en het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Kou, regen en andere weersomstandigheden zullen ervoor zorgen dat de materialen van de schommelstoel aangetast worden. Maak daarom binnen gebruik van de stoel, maar zeg nu zelf: Zo’n mooie schommelstoel in de woonkamer, dat wil toch iedereen?

Waar kun je een schommelstoel voor gebruiken?

Deze luxe schommelstoel is werkelijk een genot voor iedereen. Onze moderne schommelstoelen zijn zeer comfortabel vormgegeven. Ze vormen zich als het ware rond het lichaam, dit in tegenstelling tot ouderwetse schommelstoelen. De stoelen zijn daarom op zich al een genot om in te zitten, mede dankzij de heerlijke zachte stoffen waarmee ze bekleed zijn. Een avondje tv kijken vanuit je luie stoel, een boek lezen of even dutten na het avondeten; als je eenmaal zit in onze schommelstoelen, dan wil je er niet meer uit komen.

Daar komt nog eens de functie van de stoel bij; je kunt er heerlijk in schommelen. De licht wiegende beweging is erg rustgevend voor jou, maar bijvoorbeeld ook voor baby’s en jonge kinderen. Je kunt de schommelstoel in de woonkamer plaatsen, maar de babykamer is daarom ook een zeer geschikte plek. Hierdoor kun je jouw kindje rustig in slaap wiegen, terwijl jij in een heerlijke luxe schommelstoel zit.

De voordelen van een schommelstoel

Schommelstoelen zijn niet zomaar een functioneel meubelstuk. Uit onderzoek blijkt dat oudere mensen met een ernstige vorm van dementie baat hebben bij een schommelstoel. Angst en depressie vermindert er namelijk door. De schommelende beweging zorgt bovendien voor de aanmaak van endorfine, dit hormoon verbetert je stemming. Daarnaast is de wiegende beweging erg rustgevend voor baby’s, het creëert bovendien een hechte band met de ouders. Een schommelstoel heeft dus echt veel voordelen voor de gezondheid. Enkele voordelen op een rij:

  • De schommelende beweging zorgt voor een rustgevend effect bij baby’s;
  • Een schommelstoel helpt om je balans te verbeteren;
  • Angst en stress verminderen door te schommelen;
  • De beweging zorgt ervoor dat de bloedstroom op gang blijft;
  • Een schommelstoel kan helpen om pijn in de rug te verminderen.

Schommelstoel bestellen

Wil je een mooie luxe schommelstoel bestellen? Zoek je een comfortabele schommelstoel voor de woonkamer? Maak dan een keus uit onze ruime collectie schommelstoelen! De stoelen hebben een mooie moderne en tegelijk tijdloze uitstraling. Ze sluiten dan ook goed aan bij verschillende woonstijlen. Voor de bekleding zijn zachte en comfortabele stoffen gebruikt om het zitcomfort nog meer te vergroten. Wij bieden de stoelen in verschillende aantrekkelijke kleuren aan. De stoelen zijn voorzien van een mooi vormgeven onderstel dat tevens heel stevig is. Bij de stoelen is gebruik gemaakt van verschillende materialen voor het onderstel, zoals hout en metaal. Dit zorgt mede voor de specifieke stijl van de stoel. Dankzij de vele keuzemogelijkheden zul je zeker een stoel vinden die goed aansluit bij jouw interieur!

Je kunt de schommelstoel binnen gebruiken, bijvoorbeeld in de woonkamer, serre of kinderkamer. Bestel jouw schommelstoel snel en eenvoudig bij Ventura Design, zo heb je binnen no-time een heerlijke comfortabele en stijlvolle stoel in huis!