Stoelen met armleuning

Wil je iets meer comfort aan de eettafel? Kies dan voor eetkamer stoelen met armleuning! Niet alleen zit je zo heerlijk tijdens een avondje uitgebreid eten met vrienden, ook tijdens het lezen van je krant in de ochtend zit je heerlijk comfortabel. Bij Ventura Design vind je een groot assortiment eetkamer stoelen met armleuning, of je nu op zoek bent naar een houten stoel met armleuning of een hoge stoel met armleuning. Kijk rustig rond in ons online assortiment! Heb je de juiste stoelen gevonden voor jouw eetkamer? Dan bestel je ze eenvoudig en voordelig in onze webshop.

Passen mijn stoelen met armleuning onder de eettafel?

Voordat je stoelen met armleuning bestelt, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de hoogte van je tafel. Het is belangrijk dat je de stoelen aan kunt schuiven en dat de armleuning onder de tafel past. Je kunt het beste rekening houden met zo’n 2 centimeter extra ruimte tussen de armleuning en het tafelblad. Heb je een grote eethoek? Dan is het geen vereiste dat je de stoelen onder de tafel kunt schuiven. Bij een kleine ruimte is het wel fijn, aangezien je op die manier veel meer ruimte bespaart.

Daarnaast is het belangrijk om te weten of je voldoende ruimte hebt om te zitten en te kunnen verschuiven. Per stoel wordt gemiddeld 60 centimeter ruimte in de breedte gerekend. Heb je bijvoorbeeld een rechthoekige tafel die twee meter breed is? Dan heb je ruimte voor drie eetkamerstoelen aan beide kanten.

Wat voor soorten eetkamer stoelen met armleuning zijn er?

Bij Ventura Design kun je eetkamer stoelen met armleuning vinden in vele materialen, kleuren en vormen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een houten stoel met armleuning, eetkamer stoelen met armleuning in het leer of een hoge stoel met armleuning. Eetkamer stoelen met armleuning passen in verschillende woonstijlen, variërend van industrieel tot design. Een hoge stoel met armleuning van leer past bijvoorbeeld perfect in een landelijke woonstijl. Bij Ventura Design kun je eetkamerstoelen volledig naar eigen wens samenstellen.

Wat zijn de voor- en nadelen van stoelen met armleuning?

Waar moet je rekening mee houden als je eetkamer stoelen met armleuning aan wilt schaffen? Allereerst dien je de ruimte van de eethoek in kaart te brengen, het is namelijk belangrijk dat er voldoende ruimte is voor eetkamer stoelen met armleuning. Heb je een rechthoekige eettafel en een ruime eethoek? In dat geval is het geen probleem dat de stoelen niet helemaal aangeschoven kunnen worden. Het wordt een ander verhaal als je een kleine eethoek hebt met een ronde tafel. Het is dan handig dat je de eetkamerstoelen aan kunt schuiven en het liefste onder de tafel.

Eetkamer stoelen met armleuning zorgen voor meer comfort aan de eettafel; het is niet voor niets dat deze stoelen zo populair zijn. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van eetkamer stoelen met armleuning?

Voordelen eetkamerstoel met armleuning

  • Geschikt voor lang tafelen;
  • Ontspannen houding door armleuningen;
  • Ideaal om kleine(re) kinderen aan tafel te houden;
  • Helpt aan een betere zithouding.

Nadelen eetkamerstoel met armleuning

  • Neemt meer ruimte in;
  • Minder geschikt voor een kleinere eethoek;
  • Past mogelijk niet aan elke eettafel.

Eetkamer stoelen met armleuning kopen bij Ventura Design

Bij Ventura Design vind je een breed aanbod aan stoelen met armleuning, van trendy stoelen met armleuningen tot luxe eetkamerstoelen van leer. Al deze stoelen kun je heel gemakkelijk online bestellen.

Kijk rustig rond in ons grote assortiment! Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!