Boomstamtafels

Een boomstam tafel is een tafel waarvan het tafelblad gemaakt is van echt hout. De tafels kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten hout. Het hout wordt echter optimaal gebruikt, zodat de rustieke kenmerken maximaal benut worden. Sommige boomstamtafels zijn slechts gemaakt van één of twee brede planken hout. Je kunt duidelijk de knoesten en nerven zien in de tafel, bovendien heeft de tafel een kenmerkende rand gevormd door de welvende ronding van de bast van de boom.

Een houten boomstam tafel is bedoeld als eettafel. Dit soort tafels passen heel goed in moderne interieurs, zoals bijvoorbeeld bij de industriële woonstijl. Ventura Design biedt een groot assortiment eettafels in deze stijl. De meesten hebben een rechthoekige vorm, waardoor de lengte van de stam goed naar voren komt. Wij bieden echter ook enkele mogelijkheden voor een boomstam tafel rond.

Heb je een boomstam tafel naar wens gevonden? Bestel deze dan snel en eenvoudig in onze webshop!

Hoe wordt een boomstam tafel gemaakt?

Een houten boomstam tafel wordt gemaakt door de gehele breedte van een boom te gebruiken. Een boom die gekapt is wordt daardoor optimaal benut. Er worden geen nette planken van de boom gezaagd, maar ook de randen van de boom blijven intact. Hierdoor krijgen de tafels hun bekende afwijkende en natuurlijke randen.

De breedte van de boom die geveld is bepaalt dus hoe breed de plank wordt. Sommige boomstamtafels zijn zelfs van één enkele boomstam gemaakt. In de meeste gevallen worden de tafels echter van twee of meerdere tegen elkaar aan geplaatste planken gemaakt. Vaak worden deze tafels van dikkere planken gemaakt, dit zorgt mede voor de mooie rustieke en stoere sfeer van de tafel. Het blad wordt hierna geschuurd om te zorgen dat er geen splinters kunnen vrijkomen. Hierna wordt een transparante lak aangebracht, zodat de nerven en knoesten goed zichtbaar blijven. Het natuurlijke karakter blijft behouden. Als laatste wordt de tafel voorzien van een onderstel in een bepaalde stijl.

Wat kost een boomstam tafel?

Je kunt een houten boomstam tafel in verschillende prijsklassen vinden. De prijs start bij ongeveer €350 en loopt op tot €1500. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het soort hout;
  • De dikte en breedte van het hout;
  • De lengte en breedte van de tafel;
  • Het aantal planken waarvan de tafel gemaakt is;
  • Het materiaal van het onderstel.

Welke vorm boomstam tafel?

Een houten boomstam tafel wordt meestal rechthoekig gemaakt. Op deze manier komt namelijk de gehele stam van de boom het best naar voren. Wij bieden echter ook enkele opties voor een boomstam tafel rond aan. Veel mensen houden namelijk van de gezellige sfeer van een ronde tafel. Een ronde tafel heeft bovendien enkele aantrekkelijke voordelen, zoals ruimtebesparing en de speelse look.

Naast een ronde tafel zou je ook kunnen kiezen voor een prachtige ovalen eettafel. Door de ovale vorm komt de natuurlijke sfeer van het hout goed naar voren, mede dankzij het gebruik van een mooi dik tafelblad. Het gebruiksgemak van een boomstam tafel rond en de sfeer van een rechthoekige tafel komen samen in een ovalen tafel van hout. 

De verschillende vormen boomstamtafels zijn in allerlei maten te bestellen.

Boomstam tafel voor alle stijlen

Wil je een boomstam tafel bestellen? Ventura Design heeft een grote collectie houten boomstamtafels voor elke stijl en functie. De sfeer van dit soort tafels is uniek. Het massieve houten blad heeft een prachtige natuurlijke uitstraling door de manier waarop de boom gezaagd is en het hout behandeld is. De warmte van het hout past bij verschillende woonstijlen, van landelijk, modern tot industrieel.

Boomstamtafels zijn natuurlijke producten die met de hand gemaakt zijn. Hierdoor kunnen ze lichte kleurafwijkingen en oneffenheden hebben, maar dit komt juist de charme van de tafel ten goede. Ook kunnen de tafels knoesten, scheurtjes en kleine maatverschillen vertonen. Dit soort tafels zijn daardoor per stuk uniek. Een houten boomstam tafel van prachtig acaciahout, een eiken variant van dik rustiek hout of een boomstam tafel rond; Je haalt er een bijzonder en uniek meubelstuk mee in huis. Hiermee creëer je onmiddellijk een fijne sfeer in de eetkamer. Want zeg nu zelf: Iedereen wil toch aan zo’n prachtige tafel plaatsnemen?